OUTPLACEMENT VOOR WERKNEMERS

REGIO AMSTERDAM/ALKMAAR

Is het tijd om afscheid te nemen van uw werkplek en zoekt u persoonlijke, professionele begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe baan?

Wat is outplacement ?

Outplacement is ondersteuning die je krijgt bij het zoeken naar een nieuwe baan buiten de huidige organisatie. Soms wordt er een outplacementbureau ingeschakeld door de werkgever bij ontslag of beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Het initiatief voor outplacement ligt vaak bij de werkgever, men wil de medewerker hulp geven bij het zoeken naar ander werk. Het komt ook voor dat er een outplacement budget wordt vastgesteld. Dan mag je zelf een bureau uitzoeken waar je het traject kunt gaan volgen. Een dergelijk budget wordt bij ontslag ook in vaststellingsovereenkomst opgenomen. Het is tevens mogelijk om je transitievergoeding (gedeeltelijk) te investeren in goede hulp. De investering verdient zich terug, indien je beter op je plek komt doordat je bewust bent van wat je nodig hebt in je werk en vanuit kracht solliciteert. De zoektijd is meestal korter dan wanneer je het alleen zou moeten doen. Een outplacementtraject heeft een vertrouwelijk karakter. Mocht de werkgever het traject voor je inkopen dan worden alleen procesmatige zaken gedeeld met de opdrachtgever.


Fases outplacement

In een traject zie je vaak 3 fases terugkomen. Aangezien een traject maatwerk is kunnen de fases verschillen. We kijken altijd wat jij nodig hebt! Hieronder volgt een algemeen beeld.

Fase 1: Verwerking/bewustwording

Wanneer er een stressvolle periode is voor de start van het traject door het aankomende baanverlies, dan besteden we daar aandacht aan. We zijn niet altijd bewust van het feit dat onze identiteit verbonden is met ons werk. Als er veel is gebeurd en je energie is verloren gegaan in dat proces dan gaan we daarmee aan de slag. Om daarna met energie te kunnen bouwen aan nieuwe perspectieven.

Fase 2: Nieuwe koers

In de tweede fase van een outplacementtraject gaan we aan de slag met de koers. We gaan op zoek naar de antwoorden op de volgende vragen: wie ben je, wat wil je en wat kun je? Vaak vinden we het heel gewoon dat we dingen op een bepaalde manier doen en zien niet dat dit persoonlijke kwaliteiten zijn. Wanneer je bewust bent wat je te bieden hebt kun je krachtiger solliciteren. Het werkt goed om dit overzichtelijker te maken met behulp van mindmaps. Hiermee wordt meteen de basis gelegd die je later kunt gebruiken in je sollicitaties. Het is namelijk van belang dat je op een later tijdstip je kwaliteiten kunt onderbouwen. Doordat we je kwaliteiten via mindmaps in beeld brengen krijg je overzicht. We puzzelen met je drijfveren. Hierdoor kun je antwoord geven op de vraag: welk werk past bij mij?

In de puzzel nemen we verder de vraag op de arbeidsmarkt mee. Mocht je werk wensen waar geen vraag naar is dan is het lastig om een nieuwe baan te vinden. We gaan niet alleen uit van de vacatures op de diverse vacaturesites. De vacatures op deze sites geven een beeld van ongeveer 30% van het totaal van de openstaande functies.

Fase 3: Solliciteren

In de laatste fase gaan we aan de slag met het vinden van werk. De sollicitatievaardigheden komen nu aan bod. Je CV ga je aangepasten naar de baan die je wilt bemachtigen. De format is met zorg uitgezocht. Je gaat aan de slag met het schrijven van sollicitatiebrieven en weet hoe je je kwaliteiten kunt onderbouwen. Wanneer je tussendoor feedback wilt hebben op een brief of CV dan kan dat ten alle tijden. De diverse zoekkanalen worden gebruikt. Je maakt niet alleen gebruik van vacaturesites zoals Indeed, Werk.nl en Nationale vacaturebank, maar je gaat ook op zoek naar de verborgen vacatures. Deze vacatures kun je ontdekken door actief te gaan netwerken binnen het vakgebied waar je aan de slag wilt.

Voor de diverse onderwerpen heb ik handleidingen voor je. Je hoeft het wiel dus niet zelf uit te vinden. Tijdens alle fases hebben we regelmatig gesprekken met elkaar op locatie. Stap voor stap kom je dichter bij je doel: een nieuwe baan! Natuurlijk bereiden we ook samen je sollicitatiegesprekken voor. Tevens heb ik informatie voorhanden met een lijst met veelgestelde sollicitatievragen. Bij het voorbereiden maken we gebruik van de STARR methode.

Group 2

Kies voor een lokaal outplacementbureau

Wanneer je kiest voor een outplacementbureau in je eigen regio dan heb je minder reistijd voor persoonlijke afspraken. Onze voorkeur gaat uit naar persoonlijke gesprekken en we werken dan ook regionaal. Voor kandidaten uit Amsterdam e/o gebruiken we de locatie in Landsmeer. Voor Alkmaar e/o spreken we af in Castricum. 

Group 2

Plan altijd eerst een oriënterend gesprek

Je gaat intensief samenwerken tijdens een outplacement traject. Daarom plannen we altijd een oriënterende intake. Dit gesprek is vrijblijvend en er zijn dus geen kosten aan verbonden. Je kunt dan je verwachtingen en doelstelling bespreken en de dienstverlening en mogelijkheden kunnen verder toegelicht worden. 

Plan gerust een afspraak!

Group 2

Offerte outplacement & terugkeer garantie

Vooraf krijg je een offerte zodat je duidelijk weet wat de kosten zijn en welke dienstverlening je kunt verwachten. Je kunt overleggen met je werkgever of de kosten geheel of gedeeltelijk door hen betaald kunnen worden. Of je kunt de kosten betalen vanuit je transitievergoeding. Mocht je tijdelijk aan de slag gaan dan kun je later weer terugkeren in het traject.

Wat levert outplacement op?

Een traject zorgt ervoor dat je niet alleen staat bij het zoeken naar een nieuwe baan. Je gaat samenwerken met de loopbaancoach aan je nieuwe perspectief. Het is daarom ook belangrijk dat er een klik is. Wanneer je weinig tot geen sollicitatie-ervaring hebt dan heb je behoefte aan informatie op dit gebied. Hoe ziet een goed CV eruit? Voorbeelden van een CV en een goed format zijn van grote waarde en geven je een voorsprong. Mocht je nog niet weten welke kant je op wilt gaan dan kunnen testen je op weg helpen. Mensen die kiezen voor outplacement vinden vaak sneller een baan dan mensen die zelfstandig solliciteren. Solliciteren kan heel lastig zijn, vooral in een krappe veranderende arbeidsmarkt. Goed advies en sollicitatiehulp zijn dan van grote waarde.

Wat breng ik in?

Ervaring leert dat solliciteren veel effectiever is wanneer je koers bepaald is. Met mijn werkwijze kan ik je goed laten ontdekken wat voor jou de juiste koers is. Door eerst de puzzelstukjes uit te zoeken kun jij doelgericht op weg. De mogelijkheden zijn dan duidelijk in beeld en je kunt breder kijken naar opties. Ik heb 25 jaar ervaring in de begeleiding naar nieuw werk. De diversiteit aan mensen maakt dat ik het werk nog steeds met veel passie doe! Het geeft ontzettend veel voldoening wanneer iemand op de juiste plek komt en weer met plezier aan de slag kan gaan. Op een persoonlijke manier werken we samen aan jouw doel. Door mijn werkervaring heb ik tevens kennis van regelgeving bij ontslag en kennis van het WW proces. Mocht je tijdelijk ww aan moeten vragen dan kan ik je over dit proces informeren.

Kennis bibliotheek outplacement

Op het gebied van outplacement is veel informatie gepubliceerd. Veel van deze titels heb ik toegevoegd aan mijn persoonlijke bibliotheek. Tijdens een traject kun je deze boeken natuurlijk lenen en daar je voordeel mee doen. Enige voorbeelden van titels:

  • Het grote sollicitatieboek van Aaltje Vincent
  • Succesvol solliciteren voor introverte mensen van Eline Sluys
  • Beren op de weg van Theo IJzermans en Coen Dirkx
  • Gezocht: een baan die bij me past! Ontdek je persoonlijke loopbaanprofiel van Gerald M. Sturman

Welke testen gebruik ik bij loopbaanvragen?

Diverse testen kunnen je een stap dichterbij het antwoord op je loopbaanvragen brengen. De testen worden ingezet ter ondersteuning. Ze geven meestal niet direct het antwoord op je vraagstukken maar bieden een opstapje in de gesprekken die we voeren. Door de verdieping in de gesprekken kom je tot de kern. Ik heb goede ervaring met de testen van eelloo. De drijfveren test brengt je 12 drijfveren in beeld. Je sterkste drijfveren zeggen veel over wat jij belangrijk vindt in werk. In de persoonlijkheidsvragenlijst van de big five komen persoonlijkheidskenmerken aan bod. De 5 kenmerken zijn: extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Er is geen goede of slechte uitslag bij deze testen. Echter als je zelf begrijpt hoe je in elkaar zit dan kun je beter bepalen in welke banen en rollen jij zal kunnen voegen zonder dat je jezelf geweld aan hoeft te doen. Het is fijn wanneer je authentiek op je plek kunt zijn. Talenten zijn die persoonlijkheidskenmerken die een verschil kunnen maken. Het zijn positieve eigenschappen die er met elkaar voor zorgen dat jij je werk op een unieke manier uitvoert.

Tarief Outplacement

Amsterdam / Alkmaar


Outplacement basis


Dit advies is inclusief:

  • 6 gesprekken
  • testen
  • tussentijds telefonisch sparren
  • screenen sollicitaties via de mail
  • tips & tricks maatwerk CV
  • formats brief en CV
  • handleidingen

€ 975,-


excl. btw

Outplacement

Noord-Holland

Dit outplacement traject is inclusief:

  • 10 gesprekken
  • testen
  • tussentijds telefonisch sparren
  • screenen sollicitaties via de mail
  • tips & tricks maatwerk CV
  • formats brief en CV
  • diverse handleidingen: STARR, maatwerk brief, netwerken




€ 1500,-

 

  excl. btw

contact

Maatwerk offerte


Naar aanleiding van de wensen en het budget kunnen we een individueel maatwerk traject samenstellen. Er kan bijvoorbeeld ook hulp ingekocht worden voor een bepaalde periode.




in overleg



Transitievergoeding

Bij ontslag kun je recht hebben op een vergoeding. De transitievergoeding is een vergoeding die de werkgever aan de werknemer betaalt bij ontslag.

Hoe hoog is de transitievergoeding als ik word ontslagen?

De hoogte van de transitievergoeding die de werkgever betaalt bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris en de duur van het dienstverband. De vergoeding is maximaal € 84.000 bruto. Of, als het jaarsalaris hoger is dan € 84.000, maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Sinds 1 januari 2020 is de berekening van de transitievergoeding veranderd.

Berekening transitievergoeding vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 heeft u vanaf de eerste dag van uw arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. Dus ook als iemand in de proeftijd wordt ontslagen. De berekening van de transitievergoeding gaat als volgt:

  1. U krijgt 1/3 maandsalaris per heel dienstjaar vanaf uw eerste werkdag;
  2. De transitievergoeding over het resterende deel van de arbeidsovereenkomst wordt berekend volgens de formule: (bruto salaris ontvangen over resterende deel arbeidsovereenkomst / bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris /12 )
    Deze formule wordt ook gebruikt voor het berekenen van de transitievergoeding als de arbeidsovereenkomst korter dan een jaar heeft geduurd.

Voor meer informatie over de hoogte van de transitievergoeding ga naar de > rekenhulp transitievergoeding.

Vervangende voorziening voor transitievergoeding in cao

In een cao kan worden vastgelegd dat een ontslagen werknemer een vervangende voorziening krijgt in plaats van een transitievergoeding. Vanaf 1 januari kan dit alleen nog maar bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Ook hoeft de vervangende voorziening niet meer gelijkwaardig te zijn aan de wettelijke transitievergoeding. Wel moet de voorziening bestaan uit maatregelen om werkloosheid te voorkomen of in duur te beperken. Of uit een redelijke financiële vergoeding. Een combinatie van beide kan ook.

Interesse in een persoonlijk outplacement traject?

Neem gerust contact op en plan een gratis intake.

Een afspraak boeken
Share by: